Selecteer een pagina

Hopelijk duurt het niet lang meer voordat we onze dikke winterjas kunnen vervangen voor een luchtiger exemplaar. Voor het voorjaar heb je allerlei verschillende soorten jassen, aangezien het weer nog wel eens veranderlijk kan zijn. Daarnaast zijn er ook op jassengebied elk jaar weer nieuwe trends. We bespreken hier een aantal jassen waarvan wij verwachten dat we die dit voorjaar veel zullen gaan zien.

trenchcoatDe trenchcoat

De trenchcoat is zeker geen nieuwe jas. Ieder jaar zien we dit model wel weer voorbij komen, met weer een paar kleine veranderingen. Deze mooie lange beige jas zien we dit voorjaar vooral gemaakt van soepele stof, met grote gespen. Daarnaast is de trenchcoat dit jaar extra lang, minstens tot over de knieën, maar soms wel tot aan de enkels. De trenchcoat geeft je altijd een chique uitstraling en is ook erg geschikt om te dragen naar formele gelegenheden.

 

 

badjasDe badjas

Dit klinkt misschien gek, maar we hebben het over een jas geïnspireerd op de badjas. Dit is een lange jas met een overslag model dat met een koord in het midden wordt dichtknoopt. Deze jas kan gemaakt zijn van allerlei verschillende materialen. De badjas is meestal lekker warm, dus erg geschikt voor de koude voorjaarsdagen.

 

 

 

sportjasSportjasjes

Sportieve kleding is dit voorjaar sowieso al een grote trend. Een sportjasje is dus ook zeker onmisbaar in jouw garderobe. Deze jasjes hebben een kort model en zijn gemaakt van een waterafstotend materiaal. Ze hebben al dan niet een felle kleur of fluorescerende strepen. Doordat deze jasjes meestal water- en winddicht zijn, zijn deze uitermate geschikt voor regenachtige voorjaarsdagen.

 

 

field jacketField jackets

Een jasje met eighties invloeden, het field jacket. Dit is een jas met een rechthoekig model en grote zakken. Dit jack kan gemaakt zijn van spijkerstof, maar een kaki kleur is ook erg populair. Het is vooral erg leuk om het field jacket in laagjes te dragen, bijvoorbeeld over een stoere blouse. Aangezien dit jack meestal open wordt gedragen, is deze vooral geschikt voor de zachtere voorjaarsdagen.

 

 

cowboy jackHet cowboy jack

Kleed je als een stoere cowgirl uit het Wilde Westen met een cowboy jack. Deze korte leren jacks zijn versierd met franjes en studs. Het jack kan zowel gemaakt zijn van glad leer als suède. Daarnaast zie je deze vooral in de kleuren zwart, bruin en beige. Het cowboy jack is erg goed te combineren met denim.