Selecteer een pagina

Tegenwoordig zien we een heleboel sportieve items die steeds meer in populariteit toenemen. Deze sportieve trend is in de meeste gevallen ook wel sporty chic te noemen, aangezien er een chic randje aan zit. We bespreken hier een aantal sportieve items die zeker niet in jouw kledingkast mogen ontbreken dit voorjaar.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 10: Guest wearing black white track suit pants and heels outside Lacoste on September 10, 2016 in New York City. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)De trackpants

De trackpants, oftewel de trainingsbroek. En dan hebben we het niet over de trainingsbroek die je bij de sportzaak haalt en waarin je alleen thuis of in de sportschool gezien mag worden. Trackpants van tegenwoordig zijn broeken van een soepel vallende stof met een verticale streep aan de zijkant. Deze broek kan zowel smalle als wijd uitlopende pijpen hebben. Je kunt de trackpants zowel stoer – met een T-shirt en sneakers – als chic – met een blouse en hakken – combineren.

sportpakHet sportpak

Een ander item dat erg populair is, is het sportpak. Hiermee bedoelen we een trui met een bijpassende broek of rok. Dit sportpak is naast comfortabel ook nog eens heel geschikt voor allerlei gelegenheden. Daarnaast zijn beide onderdelen ook nog eens erg goed apart van elkaar te dragen. Ook dit sportpak kun je zowel op een stoere als chique manier combineren.

hoodieSweaters en hoodies

Ook sweaters en hoodies zijn weer items waarmee je een trendy outfit kunt creëren. Voor de sporty chic look kun je bijvoorbeeld een blouse onder je sweater dragen. Ook kun je een oversized hoodie dragen als jurk met een leren jasje en overknee boots eronder. De combinatie van een sweater of hoodie met een rok is ook erg populair.

Strepensporty strepen

De rode draad in deze sportieve trend is: strepen. Veel kledingstukken worden voorzien van een of meerdere strepen, wat het een erg sportieve uitstraling geeft. Denk hierbij aan strepen bij de mouwen of over de borst. Deze strepen zijn in een andere kleur dan de rest van het kledingstuk en dat geeft het een erg sporty look. Net als strepen op een trainingspak. Deze strepen zie je overal terug, waaronder sweaters, T-shirts en rokken.