Selecteer een pagina

Dit seizoen is de kleding lekker vrolijk en kleurrijk. Daar hoort het dragen van printjes ook bij. Daarnaast is het mixen en matchen van verschillende prints een echte must do. We bespreken hier een aantal printjes die je zeker veel gaat tegenkomen dit seizoen.

ginghamGingham print

Gingham is een retro print die je veel gaat zien deze lente en zomer. Deze ruitjes zie je in de standaard kleurencombinaties blauw-wit, rood-wit en zwart-wit, maar ook in aparte kleurencombinaties met bijvoorbeeld geel of grijs. Daarnaast zien we deze print terug op vrijwel elk kledingstuk, of het nou een rok, blouse of jurk is.

luipaardprintLuipaardprint

De luipaardprint zagen we afgelopen herfst en winter al vaak voorbij komen, maar ook dit seizoen blijft de luipaardprint nog helemaal hot. Je kunt luipaardprint combineren met rustige items, zoals een lichtblauwe blouse of een zwarte broek, maar je kunt ook helemaal met de printjes trend meegaan en er een vrolijke boel van maken. Zo staat luipaardprint bijvoorbeeld erg leuk bij streepjes. Daarnaast zien we luipaardprint niet alleen in de natuurlijke kleur, maar ook in opvallende kleuren zoals rood en groen.

sterrenSterrenprint

Iedere modeblogger hebben we er al in gezien: de sterrenprint. Deze trend kom je dit seizoen tegen op jurkjes en blouses, maar ook bijvoorbeeld geborduurd op jassen of schoenen. Grote, kleine of een mix van verschillende formaten sterren, het kan allemaal. Met sterrenprint kun je zowel een leuke outfit maken voor overdag als een mooie outfit voor ’s avonds.

bloemenprintjeBloemenprint

Ook de bloemenprint is een veel gedragen print deze lente en zomer. Het voordeel van deze print is dat werkelijk iedereen ervan opfleurt. Bloemen zien we zowel terug in printjes als borduursels op kleding. Bloemenprint kan vrijwel op ieder kledingstuk, zelfs een compleet broekpak met bloemenprint is dit seizoen een heus fashion item.

regenboog streepVerticale strepen

De laatste print die dit seizoen niet in jouw kast mag ontbreken, is de verticale streep. Deze print zie je terug in wijde broeken of rokken, maar ook in blouses. Ook de regenboog streep is een grote hit dit seizoen: verticale strepen in allerlei vrolijke kleuren.