Selecteer een pagina

Vorige week was de New York Fashion Week. Een week die compleet in het teken staat van mode. Bekende fashion designers laten op de catwalk hun nieuwste collectie zien aan honderden toeschouwers, waaronder pers, celebrities en modebloggers. De uit Duitsland afkomstige Philipp Plein had vorige week zijn debuut tijdens New York Fashion Week. Zijn catwalk show werd gehouden in de New York Public Library. Het was alles wat je van Philipp Plein mag verwachten: extravagant, over de top en een heus circus. We bespreken hier een aantal trends die ons opvielen in de nieuwste collectie van Philipp Plein.

Philipp Plein RTW Fall 2017Oversized puffer jackets

Het puffer jacket zagen we dit seizoen ook al, maar klaarblijkelijk mag deze trend nog even voortduren. We zagen deze jas namelijk meerdere malen voorbij komen in de fashion show van Philipp Plein. De jassen die we zagen waren wel heel erg oversized, ze kwamen namelijk tot aan de enkel. Daarnaast waren ze, zoals we gewend zijn van Philipp Plein, lekker glimmend en extravagant.

Philipp Plein RTW Fall 2017Leren jassen

We zagen veel leren jassen voorbij komen tijdens de Philipp Plein show. Zowel leren bomber- als bikerjacks. Philipp Plein staat natuurlijk bekend om het vele gebruik van zwart in zijn collectie. De leren jassen zijn daardoor echt de musthaves van de collectie. Deze zijn vrijwel met alles te combineren en geven je altijd een stoere en fashionable uitstraling.

Philipp Plein RTW Fall 2017T-shirts met prints

Misschien was het omdat Philipp Plein zijn collectie voor het eerst in New York toonde, maar er kwamen een heleboel T-shirts langs met prints die geïnspireerd zijn op New York. We zagen onder andere prints van het vrijheidsbeeld, de Amerikaanse vlag, de adelaar en teksten over New York. Deze T-shirts leken een beetje op de populaire rockband T-shirts, waaruit we kunnen concluderen dat dit soort shirts ook nog een tijdje in de mode zullen blijven.

Philipp Plein RTW Fall 2017Grote bontjassen

Dat er veel jassen langskwamen in deze show, kun je wel stellen. Een andere jas die ons opviel was de grote bontjas. Voor vrouwen vooral in felle kleuren, zoals rood en geel. Ook voor mannen waren er een aantal bontjassen, waaronder een lang model in een donkerbruine kleur.

Philipp Plein RTW Fall 2017Destroyed jeans

Ook destroyed jeans waren een opvallende trend binnen deze Philipp Plein show. Daarnaast waren er ook jeans die zowel destroyed als gedecoreerd waren. Deze waren bijvoorbeeld versierd met glimmende studs of steentjes die in mooie patronen erop geborduurd waren.

 

 

overknee sneakersOverknee sneakers

Bijna ieder vrouwelijk model had wel overknee sneakers aan. Ja, sneakers. Dit is iets wat wij ook nog niet eerder hadden gezien. Dit waren suède sneakers in rood of zwart die dus helemaal doorliepen tot boven de knie. Het overknee gedeelte was versierd met een rijgsluiting.