Selecteer een pagina

Ieder seizoen zijn er weer een aantal kleuren die de boventoon voeren. Er worden zelfs trendkleuren uitgeroepen door het kleureninstituut Pantone. Wanneer het weer lente wordt staan we ook wel te springen om wat meer kleur in onze kledingkast. Daarom bespreken we hier een aantal kleuren die je dit seizoen zeker in je kast moet hebben.

rozeRoze

Als er een kleur is die nu domineert in de kledingwinkels, is het wel roze. Van felroze tot aan het subtielere poederroze, je hebt dit seizoen de keuze uit een breed scala aan roze tinten. Afgelopen seizoen hebben we deze kleur al gezien, maar het is nog geen tijd om haar vaarwel te zeggen. Ook de combinatie roze met rood doet het dit seizoen erg goed.

groenAppeltjesgroen

Niet alleen kleding, maar alles om ons heen wordt dit seizoen appeltjesgroen, zoals onze beautyproducten en ons interieur. Deze frisse kleur past perfect bij de lente, aangezien het ons laat denken aan pas gemaaid gras en de nieuwe knopjes aan de bomen. Wanneer je deze kleur draagt zal jij zeker opvallen.

denimblauwDenim blauw

Deze zachte blauwe kleur ga je veel zien deze lente en zomer. Hoewel de kleur wordt beschreven als denim blauw, wordt hiermee niet denim stof bedoeld. Het gaat om kledingstukken van katoen, wol, zijde en tule in de vergrijsde blauwe kleur die denim heeft. Deze kleur is ideaal voor het voorjaar en is erg mooi te combineren met wit, denim stof of pastelkleuren.

geelKanariegeel

Dat de kleuren dit seizoen opvallend zijn, mag je wel stellen. Kanariegeel, oftewel de kleur van mooie gele voorjaarsbloemen, zoals narcissen of forsythia. Ideaal voor dit voorjaar dus. Kanariegeel is mooi te combineren met wit of legergroen.

 

azuurblauwAzuurblauw

Azuurblauw, deze blauwe kleur met groene ondertoon is ideaal voor deze lente en zomer. Ten eerste laat deze kleur je teint er stralend uitzien. Daarnaast doet hij je ontzettend denken aan de zee, waardoor je meteen een lekker vakantiegevoel krijgt. Mooi te combineren met oranjerode kleuren.

hazelnootHazelnoot

De neutrale kleur van dit seizoen: hazelnoot. Deze brengt wat balans in het vrolijke kleurenpalet van de lente/zomer 2017. Deze natuurlijke warme kleur geeft je een super chique uitstraling en is bijvoorbeeld een erg mooie kleur voor een zomerjas.

 

legergroenLegergroen

De natuurlijke kleur legergroen blijft een echte trendkleur. Of je nou gaat voor een stoere blouse of jas in militaire stijl of voor een vrouwelijke top in deze kleur, het kan en mag allemaal. Deze kleur is mooi te combineren met zowel vrolijke als neutrale kleuren, zoals hazelnoot.