Selecteer een pagina

Denim, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Een ding is zeker: denim zal waarschijnlijk nooit uit ons modebeeld verdwijnen. Wel zijn er elk seizoen weer andere trends op het gebied van denim. We zetten ze hier voor jou uiteen.

cut off jeansCut off jeans

Destroyed jeans kennen we al, maar waar je eerst zag dat de onderkant van de jeans vaak werd opgerold, zie je nu dat de onderkant van de broekspijpen grof is afgeknipt. Rafels, scheuren of ongelijk afgeknipt, het kan allemaal. Doordat de onderkant van de broek destroyed is, komen deze jeans tot op de enkel. Dit is dan ook precies wat dit seizoen helemaal hip is.

denim on denimDenim on denim

EĆ©n denim item is dit seizoen niet genoeg. Wat weer helemaal hip is, is het dragen van denim on denim. Combineer jouw spijkerbroek dus met een leuke spijkerblouse of een stoer spijkerjack. Je kunt dit doen door twee verschillende denim kleuren met elkaar te combineren of juist twee denim items in precies dezelfde kleur.

denim patchworkDenim patchwork

Veel jeans die je nu in de winkel ziet hangen, zien eruit alsof ze zijn samengesteld uit een aantal verschillende spijkerbroeken. Ze bestaan namelijk uit meerdere patches van verschillende denimstof. Zo wordt bijvoorbeeld licht met donkere denim gecombineerd.

 

mini spijkerrokMini spijkerrok

De mini spijkerrok is ook dit seizoen weer helemaal hot. Ook deze heeft vaak een destroyed onderkant of bestaat uit denim patches. Wat je in het straatbeeld ook veel ziet, is dat dames hun mini spijkerrok combineren met een lang overhemd dat je onder de rok uit ziet komen.

 

white denimWitte denim

Naast de welbekende blauwe denimstof ga je deze lente en zomer ook veel wit gekleurde denim zien. Je ziet dit terug in verschillende modellen jeans, denim blouses en spijkerjacks. Ook hierbij geldt dat je witte denim on witte denim mag combineren!